Den 12. november 1873 samles en gruppe økonomer og stifter det, der stadig i dag hedder Nationaløkonomisk Forening.
Formålet er at have et forum til at diskutere aktuelle økonomiske problemstillinger og nye forskningsresultater inden for nationaløkonomien. Også det formål er det samme i dag.
Samtidig med Nationaløkonomisk Forening blev Nationaløkonomisk Tidsskrift stiftet til at formidle artikler og forskningsresultater i nationaløkonomiens tegn.
For godt et år siden blev institutleder fra Økonomisk Institut, Peder Andersen, formand for Nationaløkonomisk Forening, hvis bestyrelse også tæller blandt andre cheføkonom i BRFkredit, Ulrikke Ekelund, cheføkonom i LO, Jan Kæraa Rasmussen, og vicedirektør i Finansrådet, Klaus Willerslev-Olsen.
I løbet af det seneste år har foreningen afholdt møder som Klimapolitikken - set gennem vismændenes øjne af Eirik S. Amundsen, Finanskrisen af Peter Schütze, Udsigterne for amerikansk økonomi af Torsten Sløk, ligesom Carsten Koch har været forbi og fortælle om Skattekommissions forslag til en skattereform.
De studerende bliver væk
Der er i dag 80 studenter-medlemmer af Nationaløkonomisk Forening og 90 studenter-abonnenter på tidsskriftet.
Og det lave studentermedlemstal ærgrer formand Peder Andersen og resten af bestyrelsen, der gerne så langt flere studerende med i forening.
Derfor har Peder Andersen sat fokus på de studerende i sit arbejde i Nationaløkonomisk Forening.
- Pointen er at få studerende til at interessere sig for aktuelle økonomiske problemstillinger og formidlingen af forskning, forklarer institutlederen.
To års gratis medlemskab
Netop for at hive flere studerende ind i folden har Nationaløkonomisk Forening taget et usædvanligt initiativ. De streger nemlig alle udgifter til medlemskab og abonnementet de første to år efter, at man er blevet bachelor i økonomi.
Normalt koster det studerende 95 kroner om året for medlemskab af foreningen og 220 kroner for et abonnement på Nationaløkonomisk Tidsskrift. Men de første to år efter endt bachelor er begge dele altså gratis.
Er man interesseret i at stifte nærmere bekendtskab med Nationaløkonomisk Forening, er det ifølge Peder Andersen helt okay at kigge forbi til nogle af foreningens arrangementer. Også selvom man ikke er medlem.
I løbet af sommeren skifter Nationaløkonomisk Forening sin lidt forældede hjemmeside ud med en mere moderne af slagsen. Indtil da kan du besøge foreningen her.
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2