På besøg i Nykredit

Da Nykredit sidste efterår afholdte karriereaften på Kalvebod Brygge tog Altandetlige notesblokken med. Hvis du ikke deltog i arrangementet har du derfor nu mulighed for at høre om livet som stud.- eller cand.polit i en af Danmarks største finansielle koncerner.

Nykredit havde sammen med Altandetlige forbeholdt aftenens arrangementet til polit-studerende for at give et specifikt indtryk af, hvad Cobb-Douglas funktioner og OLS-regressioner bruges til i den virkelige bank- og realkreditverdenen.

En onsdag eftermiddag efter arbejde, hvor mørket allerede har sænket sig over København, træder Altandetlige's udsendte således ind gennem glasdøren til Danmarks største atrium, Glaskuben, der er Nykredits hovedkontor. Bygningen, der fylder et areal svarende til 2 gange Rådhuspladsen, har ikke blot vundet en international pris for bedste kontorbyggeri, men indeholder et også imponerende udvalg af Arne Jacobsens møbler. Hvad er det, der er med finansfolk og Ægget?

Med 40 meter til loftet og mødelokaler, der tilsyneladende svæver frit i luften, er man ikke i tvivl om, at man befinder sig i en af Danmarks største finanskoncerner. På trods af de flotte rammer er stemningen dog ganske afslappet. En gruppe studerende har allerede samlet sig omkring en stående buffet (surprise!) for at forsyne sig med vand og frugt inden eftermiddagens første oplæg.

 

Nykredit er en bank

Dagens første oplægsholder er cand.polit og koncerndirektør Kim Duus. 

Han lægger ud med et overblik over koncernens historie. Han springer hurtigt hen over sine slides med enkle fakta om omsætning og antal medarbejdere, for i stedet at bruge tid på bankens strategi og særegenskaber. 

Som foreningsejet og kundestyret virksomhed adskiller Nykredit fra de fleste andre banker. Det at være kundeejet udgør er en stor del af koncernens DNA, fortæller Kim Duus, for det giver en særlig atmosfære blandt de ansatte og et særligt fokus på langsigtede kunderelationer frem for kortsigtede afkast.

Herefter skifter emnet til Nykredits strategi i dag. Ifølge koncerndirektøren er det ikke længere muligt at drive en rentabel realkreditvirksomhed uden også at have en stor bankforretning. Derfor, forklarer han, har man i dag fokus på at styrke koncernens bankforretninger med både retail-banking, private-banking og investeringsprodukter på hylderne.

Udvidelsen af forretningen kommer dog ikke af sig selv, så for at udvikle og sælge bankens nye produkter kræves der dygtige økonomer, forstår man.

 

Nykredit som arbejdsplads

Efter det indledende oplæg gav Kim Duus ordet videre til underdirektør i Uddannelse og Rekruttering, Annette Schmith, der fortalte om hvilke muligheder man har som både Graduate og student i Nykredit. 

Hun fortalte blandt andet om Nykredits 1-årige Graduate-forløb, hvor nyuddannede økonomer kommer rundt i koncernens forskellige afdelinger og arbejder med både organisation, strategi, værdipapirer, finansiering og risiko. 

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om Graduate-forløbet så afholder Nykredit særligt arrangement tirsdag den 18. februar, som du stadig kan nå at tilmelde dig her.

Efter overblikket over karrieremulighederne i Nykredit som både nyuddannet og studerende, blev de fremmødte studerende delt op i mindre hold og sendt ud i forskellige afdelinger i hovedkontoret, hvor polit-uddannede Nykredit-medarbejdere stod klar til en mere uformel snak om deres arbejdsopgaver.

 

Markets

Første stop var Nykredit Markets, hvor chefanalytiker Tore Stramer stod klar. De fleste vil sikkert genkende Tore, for det er ofte ham der toner frem på TV-skærmene, når journalisterne har brug for analyser og kommentarer til dansk økonomi.

Denne aften var snakken dog mere uformel, og der var rig mulighed for at stille alle de spørgsmål, som vi havde. Snakken faldt især på emner som arbejdstider, arbejdsopgaver og på hvilke fag, der havde været mest relevante. Tore Stramer fortalte blandt andet, at han havde taget en del avancerede makro-fag på sin kandidat, men at arbejdet med makroøkonomi i høj grad handler om at kunne formidle teorierne på en pædagogisk måde til både institutionelle og private kunder. De græske bogstaver og fasediagrammerne mente han således var en god ballast, men det bliver ikke brugt eskplicit i det daglige arbejde.

 

Asset Management

Næste stop var Asset Management, hvor Maria og Klavs (også begge polit'er) stod klar til at tale om arbejdet med værdipapirer og finansielle instrumenter. I Asset Management-afdelingen forvalter man formuer for både private, institutionelle og offentlige kunder. Det er blandt andet her man finder investeringsforeningerne i Nykredit Invest.

Maria og Klavs fortalte, at arbejdet både krævede indsigt i finansiering og lyst til jævnlig kundekontakt, da afdelingen bl.a. er bankens ansigt over for kunderne.

 

Koncernøkonomi

Sidste stop inden buffeten blev åbnet var Koncernøkonomi. Her stod Andreas og Jeff klar til at tale om arbejdet i bankens interne maskinrum. Andreas og Jeff fortalte bl.a. om arbejdet med at analysere forskellige risiko-scenarier for banken. I afdeligen kan man komme ud for at skullle rapportere resultaterne af sine analyser direkte til bankens ledelse. Det er også i denne afdeling man modellerer, hvordan forskellige udefrakomne stød vil påvirke bankens balance.

 

Netværk

Efter aftenens sidste oplæg blev buffeten åbnet, og der var igen mulighed for at tage en snak med nogle af bankens polit-ansatte henover en sandwich. Flere af dem havde selv været studenter i Nykredit og kunne derfor også anbefale interessante studiejob alt efter hvilke faglige interesser man har. 

Mættet af både gode indtryk og god mad var det en oplevelse, der kan anbefales til både kandidat- og bachelorstuderende.

Virksomheder

Faktaboks

Nykredit afholder Graduate-arrangement tirsdag den 18. februar.

Læs mere og tilmeld dig her.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk