Studiejobsstafetten er denne gang havnet hos Andreas Ermler i Danske Bank. Denne stafet er dog ikke helt almindelig, da jobbet er ledigt og kan søges senest 19/8. Jobopslaget findes selvfølgelig under studiejobs.
Hvor arbejder du?
Danske Bank Markets i gruppen for makroøkonomi. Her er jeg ansat som student inden for dansk økonomi. Jeg plejer at sige, at min chef er Steen Bocian, det er nemmere.
Hvor mange timer arbejder du om ugen?
Jeg er fastlønnet til 20 timer om ugen, så det ligger deromkring.
Hvor længe har du haft jobbet og hvor langt var du på studiet da du fik jobbet?
Jeg fik jobbet efter at have læst 1 år på kandidaten, og har nu været ansat i godt et år.
Hvordan fik du jobbet og hvad består dit job i?
Jeg skrev en ansøgning på baggrund af et opslag, som jeg selvfølgelig havde set på Altandetlige.dk. Meget klassisk.
Min rolle er først og fremmest at hjælpe de tre økonomer, der arbejder med dansk økonomi. En stor del af dette arbejde foregår i excel. Jeg har desuden en række faste skriveopgaver, som er enormt god træning. Det er med god grund ikke det, der vægtes højest på studiet - men ikke desto mindre vigtigt. Med en studenterstilling følger der naturligvis også nogle driftsopgaver, men det er ikke mit indtryk, at det er hverken værre eller bedre end andre steder.
Når de faste ting er klaret, får jeg lov at rode med forskellige projekter. Den økonom jeg primært arbejder sammen med har også har haft fagene Advanced Macroeconometrics og Advanced Microeconometrics på polit. Det har givet mulighed for at lave projekter, hvor jeg har brugt netop de ting fra studiet, jeg selv har fundet mest interessante. Generelt er der stor frihed til at lave mindre projekter, hvis man selv har en god idé. Endelig har jeg holdt foredrag for et par gymnasieklasser. Da jeg ikke har prøvet at være øvelseslærer, var det en stor udfordring. Men vildt fedt!
Havde du relevant erhvervserfaring da du fik jobbet?
Tidligere har jeg været ansat i Finansministeriet og været et halvt år i praktik i OECD. Begge dele har været til stor gavn.
Hvordan er jobbet relevant for en stud.polit og hvilke fag har været mest relevante for dig- herunder bestemte valgfag der er gode?
Kort sagt lærer man at arbejde med makroøkonomi i praksis. Det involverer sjældent modeller, der er så sofistikerede, som dem vi ser på studiet. Til gengæld er der i høj grad brug for at trække på al den økonomiske forståelse, som man tilegner sig på polit. Her er det selvsagt de makroøkonomiske fag, der kommer mig mest til gavn. Økonometrifagene har endvidere givet mig muligheder for at lave analyser, jeg ellers ikke ville have kunnet lave. De har altså – i mine øjne – givet mig federe arbejdsopgaver. Af valgfag på bachelordelen havde jeg bl.a. de to matematikfag, hvilket kun er kommet mig til gavn senere.
Hvad er det bedste ved jobbet?
At jeg har et job, hvor jeg syntes at substansen er helt vildt spændende. At der både er opgaver, hvor det skal gå stærkt, samtidig med at man har mulighed for at fordybe sig i projekter med længere deadlines. Vigtigst af alt lærer man en masse ved at sidde ved siden af dygtige økonomer, der har en helt anden erfaring end en selv.
Er det fryns og sociale arrangementer på jobbet?
Der er billig kantine, frugtordning og gratis kaffe. Jeg ved ikke helt om tagterrassen, hvor vi spiser frokost i øjeblikket går ind under fryns, men lækker er den. Derudover holder Steen et utal af foredrag, hvor folk enten giver rødvin eller mere rødvin. Så engang imellem kan jeg slæbe et par flasker med hjem.
Der er en studenterforening, der er ret god til at holde nogle arrangementer hvert semester. Derudover er der selvfølgelig julefrokost.
Kan du se dig selv arbejde videre på denne arbejdsplads og/eller i dette arbejdsområde, når du er færdig?
Bestemt!
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2