På studiejob i Forsikring & Pension

Studiejobsstafetten er denne gang havnet hos Marie-Louise Søgaard i Forsikring og Pension. Marie-Louise læser på 6. semester og har netop afleveret bachelorprojekt.

Hvor arbejder du?
Jeg arbejder hos Forsikring & Pension, som er brancheorganisationen for forsikrings- og pensionsselskaber. I afdelingen Økonomiske forhold, hvor jeg sidder, bliver der arbejdet med alt fra registeranalyser til økonomisk regulering. Alt sammen noget der kan bidrag til at sætte en forsikrings- og pensionspolitisk dagsorden. Vi er 14 medarbejdere i afdelingen heraf 3 studenter og alle uddannet økonomer.

Hvor mange timer arbejder du om ugen?
Arbejdstiden er meget varierende, men ligger typisk mellem 15-20 timer, og afhænger dels af mængden af arbejdsopgaverne for konsulenterne, men i særdeleshed ens eget engagement. Da en del af arbejdet afhænger af indberetninger fra medlemsselskaberne som er hhv. måneds-, kvartals- og årsbestemt, kan der i nogle perioder være en del deadlines, der skal overholdes. Men den afgørende faktor for antallet af timer, jeg lægger, er min egen prioritering mellem studie og arbejde. En stor motivationsfaktor er, at der selvfølgelig er en klar sammenhæng mellem antallet af timer og differentieringen i arbejdsopgaverne. Jo flere timer man arbejder, jo sjovere og mere udfordrende bliver de opgaver, man får. Men er der en periode, hvor man er særlig presset på studiet, som for eksempel lige omkring eksamenerne, er der stor fleksibilitet og forståelse for ens prioritering.  

Hvor længe har du haft jobbet og hvor langt var du på studiet da du fik jobbet?
Jeg har været hos Forsikring & Pension i lidt over et år, og blev ansat i forbindelsen med starten på 4. semester. Da opgaverne, så vidt det er muligt, bliver matchet med ens kompetencer og følger med ens faglige udvikling, er der derfor ikke kun ét tidspunkt i ens studieforløb, der er særligt oplagt at søge om ansættelse.

Hvordan fik du jobbet?
Jeg kendte en, der havde studiejob hos Forsikring & Pension, der gjorde mig opmærksom på, at de søgte en ny student. Jeg fandt jobopslaget på Altandetlige.dk, og da jeg fandt jobbeskrivelsen interessant, sendte jeg CV, karakterudskrift og en motiveret ansøgning. Derefter kom jeg til en samtale med to konsulenter og en student, der først fortalte om stedet og de arbejdsopgaver jeg ville få. Derefter fik jeg en lille case, der mindede om en af de arbejdsopgaver, man som student kunne få, som jeg så skulle forklare, hvordan jeg ville gribe an.

Hvad består dit job i og hvilke fag gør du mest brug af?
Som student i Forsikring og Pension består størstedelen af ens opgaver i analysearbejde. Når der skal udarbejdes en rapport, notat eller nyhed bliver meget af dataarbejdet lavet af studenterne. Det er derfor klart en fordel at være motiveret til at lære og udvikle sine evner i SAS og generelt have en forståelse og interesse for økonometri. Hvis tidsfristen ikke ligger lige rundt om hjørnet, kan man også ofte få muligheden for at skrive et udkast til den nyhed eller det notat, man lige har indhentet data til. Man får dermed øvet sig på at formulerer sig fagligt, hvilket giver pote med alle de skriftlige opgaver, der er på studiet. Ved regelmæssigt at lave data- og analysearbejde, har man en klar fordel, hvis man endnu ikke har skrevet sin bachelor, ved dels at have adgang til data og dels kende til håndteringen af data.

Det er studenternes opgave at sørge for at alle statistikkerne på vores hjemmeside er opdateret med de nyeste tal. Derudover er det også ofte studenternes opgave at stå for udgivelser af rapporter og notater,
som man kan finde på dette link.

Hvad er det bedste ved jobbet?
Vi er tre studenter i afdelingen, der alle er et forskelligt sted på polit-uddannelsen, hvilket dels giver gode muligheder for at lære af hinanden og dels skaber et rigtig hyggeligt miljø. Der er generelt, fra konsulenternes side, meget stort fokus på, at studiet er vigtigt, og de er derfor meget fleksible og forstående overfor, hvis man enten har en masse afleveringer eller helt skal have fri til læseferie. Da stort set alle i afdelingen er politter, og flere af dem er relativt nyuddannet, kender de polit-studiet ud og ind. Der er på den måde rig mulighed for dels at få svar på alle ens faglige spørgsmål, og dels at få inspiration til for eksempel valg af valgfag alt efter hvor ens interesserer ligger. Der er en del samarbejde på tværs af afdelingerne, hvilket både giver indblik i andre spændende fagområder, men har også den effekt at man lærer folk i andre afdelinger at kende, hvilket gør huset meget dynamisk.

Er der fryns og sociale arrangementer på arbejdspladsen?
Det er generelt et meget socialt hus, hvilket afdelingen i særdeleshed er en stor del af. Vi har både glæde af en kæmpe sommerfest, en meget underholdende julefrokost og mange sjove og hyggelige fredagsbarer i løbet af året. Derudover er der en løbeklub og et yogahold, som man kvit og frit kan benytte sig af. Flere gange om året bliver der arrangeret ture ud af huset, hvor vi først besøger et sted, som kan være alt fra Københavns Rådhus til Perch Thehus, og derefter er der middag på en restaurant i nærheden. Dels giver disse ture en anledning til, at man får snakket med lidt andre fra huset og dels skal det, som studerende, slet ikke undervurderes at komme ud og se noget andet end ens studiebøger og få et lækkert måltid mad.

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk