På studiejob i Nordea

Hvor arbejder du?
Nordea Markets, Foreign Exchange (FX) & Rates Research.

Hvor mange timer arbejder du om ugen?
Jeg arbejder, som de fleste andre studerende i Nordea, 20 timer om ugen, men arbejdet er fleksibelt – i de perioder, hvor jeg har travlt på studiet, arbejder jeg mindre, og omvendt arbejder jeg mere, når der er travlt på jobbet.

Hvor længe har du haft jobbet?
Jeg har haft jobbet siden juni 2010.

Hvordan fik du jobbet?
Jeg så faktisk jobopslaget via altandetlige.dk, da jeg var på et udvekslingsophold i Hong Kong og under eksamenslæsningen lavede lidt overspringshandlinger på nettet – det kan godt betale sig!

Job-opslaget lød på en student til FX & Rates Research, hvilket jeg syntes lød rigtig spændende. Jeg søgte jobbet via Nordeas hjemmeside og satsede på, at en evt. jobsamtale kunne gennemføres over telefon eller Skype. Det viste sig at være delvis korrekt; først fik jeg et telefonisk interview med min chef og et par kollegaer og blev derefter inviteret til et personligt interview, da jeg var vendt hjem fra studieopholdet.

Hvordan er det relevant for en stud. polit. og hvilket fag har været mest relevant for dig?
Jeg har været heldig at få en rigtig spændende studenterstilling, hvor jeg i høj grad kan bruge værktøjer fra studiet. Jeg assisterer strategerne på primært rentemarkederne, hvor det er en stor fordel at have en god (makro-)økonomisk intuition samt styr på finansieringsteorien og økonometrien for at kunne bidrage. Generelt trækker arbejdet således bredt på de faglige kompetencer man får på politstudiet.

Udover at bidrage til analyser af markedet, udvikler jeg mindre værktøjer i VBA til at analysere strategier, forecasts og produkter. Denne del af jobbet trækker primært på de mere kvantitative finansieringsfag, fag som jeg primært har haft på mit udvekslingsophold. Hvis man er interesseret i denne type job, kan jeg dog anbefale fag på politstudiet såsom Fixed Income Derivatives, der er meget praktisk anvendeligt og evt. andre mere teoretiske/kvantitative fag for at få en god forståelse af forskellige finansielle produkter. 

Er der fryns og sociale arrangementer på arbejdspladsen?
Der er en række personalegoder såsom rabatter til fitness og lignende men jeg må desværre indrømme, at jeg er dårlig til at udnytte disse – ikke kønt for en økonom. Desuden kan man sammensætte sin lønpakke og vælge at benytte noget af bruttolønnen til at købe computer, telefon og meget andet før skat. Endeligt får man rigtige gode betingelser som bankkunde, såsom lån til en lav rente og samtidig en god forretning af indskud – hvis man da ligefrem har plus på kontoen. 

Angående det sociale, så sidder jeg med i udvalget for det netop opstartede netværk for studerende i Nordea, ”Nordea Student Network”, hvor vi arrangerer både faglige og sociale arrangementer – noget jeg gerne vil benytte denne chance til at reklamere for!

Der er ca. 160 studerende i Nordea, hvis interesser vi ønsker at fremme og give mulighed for at møde ligesindede og skabe et netværk på tværs af organisationen – hvem ved, måske kan det blive vejen til et andet job på et senere tidspunkt. Vi har ved første arrangement bl.a. haft cheføkonom, Helge Pedersen, til at holde et foredrag om den globale økonomiske situation. Vi arrangerer desuden ugentlige fællesfrokoster for de studerende og har bl.a. netop et mål om at få skabt et godt socialt miljø for de studerende.

Hvor langt var du på studiet, da du fik jobbet?
Jeg skulle påbegynde 9. semester +/- et par fag men (ahm) havde - som de fleste polit-studerende – studeret i 5 år. Da jeg omkring slutningen af mit udvekslingsophold søgte efter studiejobs var det faktisk svært at finde jobopslag, der ikke forlangte, at man havde minimum 2 år tilbage på studiet – en situation jeg tror, at mange befinder sig i efter at være hjemvendt fra et udvekslingsophold. Et råd til andre er dog blot at søge disse stillinger alligevel!

Hvad er det bedste ved jobbet?
Det bedste ved jobbet er, at man kommer til at arbejde med et rigtigt spændende område, hvor der hele tiden er nye temaer, der er med til at sætte dagsordenen. Senest har det fx været den europæiske gældskrise og urolighederne i mellemøsten. Som student får man lov til at bruge de værktøjer, man har tilegnet sig på studiet i praksis, man har masser af indflydelse på sine arbejdsopgaver og gode muligheder for at komme med selvstændige bidrag.

Kan du se dig selv arbejde videre på denne arbejdsplads og / eller i dette arbejdsområde, når du er færdiguddannet?
Ja, det kan jeg absolut. Arbejdsområdet er som skræddersyet til min faglige interesse og Nordea er en meget spændende arbejdsplads, hvor der er masser af muligheder for at blive udfordret. I Markets-afdelingen, hvor jeg sidder, er der altid fart over feltet, det er meget dynamisk og befriende højlydt sammenlignet med et almindeligt kontorlandskab. Desuden er der højt til loftet, internationalt og meget lidt hierarkisk – hvilket jeg finder meget attraktivt.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk