Hvor arbejder du?
Jeg arbejder som analytiker i konsulenthuset Struensee & Co., der er startet i sommeren 2014 af Christian Husted, tidligere partner i McKinsey, og Claus Juhl, tidligere administrerende direktør i Københavns Kommune. Vi beskæftiger os hovedsagligt med rådgivning af topledere i den offentlige sektor og i offentlige virksomheder.
Hvor mange timer arbejder du om ugen?
Jeg er ansat til 20 timer om ugen, men det er meget nemt at blive opslugt af arbejdet, så det bliver typisk til lidt mere. Der er rigelig fleksibilitet i forbindelse med eksamensperioder og travle studieperioder, og jeg oplever generelt et ønske om at jeg skal huske at passe mit studie.
Hvor længe har du haft jobbet?
Jeg startede i juni 2015 og ramte ind i en travl periode op til sommerferien, hvor en række projekter skulle afsluttes. Det betød at jeg blev kastet direkte ind i et projekt og var i gang fra dag 1.
Hvorfor valgte du at søge ind hos Struensee og hvordan fik du jobbet?
Jeg havde i noget tid undersøgt mulighederne for arbejde efter studiet, blandt andet igennem Altandetliges partnerarrangementer, og jeg fandt hurtigt ud af at konsulentverdenen interesserede mig meget. Efter at have været i dialog med en række konsulenthuse faldt valget på Struensee & Co. på grund af den unikke kombination af ledelsesrådgivning på det højeste niveau og muligheden for at forbedre den offentlige sektor og de services den leverer.
Jeg søgte jobbet igennem et almindeligt jobopslag på Altandetlige og blev kaldt til samtale på baggrund af ansøgning, CV og karakterer.
Samtaleforløbet består af to runder, hvor den første runde består af en række samtaler og tests, herunder en skriftlig test, en numerisk test, en almindelig ansættelsessamtale med HR-chefen og et case-interview med en af Struensee & Co.’s projektledere. Da jeg klarede mig igennem første runde blev jeg kaldt til samtale med en af de to partnere, hvor jeg i slutningen af samtalen blev tilbudt stillingen som analytiker.
Hvad består dit job i?
Som analytiker indgår jeg typisk i arbejdet på lige fod med juniorkonsulenterne. Det betyder at jeg har mange forskellige opgaver, og der findes ikke en almindelig kontordag. Mine opgaver rækker fra support i tilbudsskrivning til aktiv deltagelse i projekter, hvor jeg både laver helt konkrete analyser, indgår i problemløsninger og foretager interviews.
Havde du relevant erhvervserfaring, da du fik jobbet?
Jeg havde relevant erhvervserfaring fra min tidligere stilling som student i De Økonomiske Råds Sekretariat, hvor jeg arbejdede i deres makroøkonomiske afdeling. Selvom ledelsesrådgivning og makroøkonomi ikke er direkte knyttet sammen, kan jeg alligevel trække på min analytiske sans, talforståelse og skriftlige kompetencer jeg opnåede som student i De Økonomiske Råds Sekretariat.
Hvilke fag har været mest relevant for dig?
Jeg arbejder dagligt i Excel og det er derfor primært Samfundsbeskrivelse A og B der har været relevante for mig. Jeg har desuden taget faget Strategic Management, hvorfra jeg bruger en række modeller, der præsenteres i løbet af faget. Jeg må dog sige at det generelt er den analytiske tilgang og talforståelse, som jeg har opnået igennem de sidste 4-5 år på polit, de mest relevante kompetencer jeg kan tage med fra studiet.
Hvad er det bedste ved jobbet?
For mig er det bedste ved jobbet i Struensee & Co. kollegaerne. Det voksende team i Struensee & Co. består af lige dele eksperter med mange års erfaring inden for forskellige områder, fx corporate finance, jernbanesektoren, ledelsesrådgivning, osv. og unge talentfulde medarbejdere. Det betyder, at der både er et meget stærkt fagligt miljø på arbejdspladsen og samtidig et utroligt godt socialt miljø. Udover at se hinanden på kontoret ses jeg også privat med en del af mine kollegaer.
Er der medarbejdergoder og sociale arrangementer på arbejdspladsen?
Der er en række medarbejdergoder i Struensee & Co. Som medarbejder får man eksempelvis en computer, en iPhone, betalt telefonregning og så har Struensee & Co. en god og billig frokostordning.Udover medarbejdergoderne er der en række sociale arrangementer i Struensee & Co. Vi har en social klub, der arrangerer mange forskellige ting, bl.a. mountainbiking, romsmagning, bogklub, mm. Vi har også et fredagsbarsudvalg, der sørger for at arrangere fredagsbarer indimellem. Udover klubberne har vi haft en række arrangementer i min tid i Struensee & Co., der blandt andet tæller: Retreat i Sydfrankrig, sommerfest med ledsager, Julefrokost på Dragsholm Slot med ledsager, cocktail-aftener mm.
Kan du se dig selv arbejde videre hos Struensee & Co., når du er færdig?
Da jeg søgte jobbet som analytiker i Struensee & Co. var det med en klar forhåbning om at kunne fortsætte efter studietiden. Jeg er kun blevet positivt overrasket i løbet af min tid i Struensee & Co., så da jeg i vinters blev tilbudt en fuldtidskontrakt efter studiet, skrev jeg under, og jeg starter derfor som juniorkonsulent i Struensee & Co. i starten af 2017.
Hvis du vil lære Struensee & Co. bedre at kende og møde konsulenter bag projekterne kan du søge om at komme med til The Struensee Day of Public Sector Reform den 28. april 2016.
Ansøgningsfrist er den 5. april. Læs mere og ansøg her: Struensee.dk/event/struensee-day
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2