Referat af studienævnsmøde, november 2011

Referat af studienævnsmøde tirsdag 1. november 2011 kl. 12:00 i lille Seminarrum 2. sal, i bygning 26, CSS. 

1. Godkendelse af dagsorden samt af referat fra mødet 12.09.11 

2. Meddelelser fra 

a) Studieleder, herunder evaluering af holdundervisning i Mikro. 2 bilag 

b) Studievejleder/studienævnssekretær 

c) Orientering om givne merit og dispensationer. Bilag 

d) studerende 

e) andre 

3. Udbud af økonomiske øvelser/frie seminarer forår 12. Bilag 

4. Høring af udkast til ny fakultetsstrategi 2012-2016. Bilag 

5. Nye kompetencebeskrivelser i studieordningerne. Bilag 

6. Studieordning for tilvalgsuddannelse. (Evt. bilag der så eftersendes) 

7. Grænse for tilmeldinger i STADS pr. studerende.Bilag 

8. Eventuelt. 

Til stede: Peter Erling Nielsen (studieleder), David Dreyer Lassen, Henrik Jensen, Heino Bohn Nielsen, Nanna Olsen, Kristoffer Glavind, Sara Armandi. Endvidere deltog Hanne Bengtsson (studienævnssekr.) 

Afbud fra Mikael Milhøj. 

Ad 1. Godkendelse af dagsorden samt af referat fra mødet 12.09.11 

Dagsorden godkendt. 

Referat fra studienævnsmødet 12.09.11 godkendtes. 

Ad 2a. Meddelelser fra studieleder 

Med baggrund i planerne om fusion mellem Life og Nat er arbejdet med at udvikle et undervisningssamarbejde med FØI sat på stand-by 

Studienævnet har pådraget sig en meritankesag for anden gang, men afgørelsen er faldet ud til studiets fordel. 

Der har været klager over holdunderviser i Matematik, sagen er afsluttet med at ny holdunderviser er tilknyttet holdet. Studielederen var ked af, at de studerende ikke tidligere i forløbet havde givet udtryk for, at der var store problemer i undervisningen. 

Underviserne på Mikro A har evalueret forsøgsprojektet med studenterretning af hjemmeopgaverne og på baggrund af denne evaluering indstillet til studielederen at projektet stoppede, indstillingen blev fulgt, idet underviserne fremover retter de studerendes opgaver 

Den nye reklamebrochure for økonomistudiet fik rosende ord fra nævnets medlemmer, som syntes det var en rigtig god og flot brochure. 

2b. Meddelelser fra studievejleder/studienævnssekretær 

Intet 

2c. Orientering om givne merit og dispensationer. 

Studielederen orienterede om, at man havde strammet op på praksis og givet flere afslag, når der ikke forelå usædvanlige omstændigheder, og man kunne på den baggrund ane en adfærdsændring hos de studerende. 

2d. Meddelelser fra studerende. 

De studerende i nævnet fremkom med forslag til ændring af IT Intro forløbet. 

Man ønskede første forelæsning udelukkende skulle omhandle introduktion til Absalon, KU intranet og Word (Mathtype). 

Anden forelæsning skulle så udelukkende omhandle introduktion til Excel og indføring i programmet, der svarede til det kendskab man forventede de studerende havde fra start af 1. årsprøve. Morten Hjulsager blev foreslået til at forestå indføringen i Excel. 

Studielederen er i øjeblikket i dialog med Jeppe Traberg og Morten Hjulsager om en ændring af IT intro forløbet. 

I lyset af en forøgelse af antal ugeopgaver i Mikro A forespurgte de studerende, om det så også var nødvendigt med en 48 timers lynprøve. Studielederen har efterfølgende fået tilbagemelding fra forelæseren i Mikro A, at han i den grad finder det vigtig med denne opgave også fordi eksamensopgaverne herefter vil fremstå relativt lettere. Lynprøven fastholdes! 

De studerende udtrykte stor tilfredshed med indførelse af lynprøve i Matematik A, men var utilfredse med at prøven var lagt dagen efter tag-hjem opgave i Samfundsbeskrivelse. Beslutning om lynprøve i Matematik er imidlertid truffet så sent, at det var eneste mulighed. 

Der blev forespurgt om nødvendigheden af, at de studerende til mundtlig eksamen i Econometrics C alle møder frem om morgenen, til trods for at de måske først skal eksamineres ud på eftermiddagen. Problemerne opstår når studerende ikke møder op til eksamen, og censor så skal sidde adskillige timer og vente på at kunne eksaminere, hvilket er både kostbart og uacceptabelt. Ved de sidste eksaminer er der tilstræbt en procedure hvor de fremmødte studerende krydser sig selv af om morgenen. Så kan alle studerende regne et omtrent eksamenstidpunkt ud og eventuelt forlade stedet indtil eksamenstidspunktet. Man enedes om at underviserne skal være bedre til at melde dette forløb ud til de studerende, så alle kan hjælpe hinanden med at få det til at glide lidt lettere. 

I forb. med indsendelse af forslag til økonomiske øvelser blev det præciseret, at det i første omgang var acceptabelt blot at melde hovedoverskrift for en øvelse som forslag. Det blev dog påpeget, at sandsynligheden for at øvelsen blev udbudt nok var større, hvis forslaget var velformuleret og uddybet. Administrationen kigger på formuleringen ved indkaldelse af forslag. 

2e. Meddelelser fra andre. 

Intet. 

3. Udbud af økonomiske øvelser/frie seminarer forår 12. 

Det blev vedtaget at forsøge at udbyde samtlige indkomne forslag til øvelser. 

Henrik Jensen mente, der var behov for at indskærpe proceduren for øvelsesforløb over for underviserne. Man var enige om, at et forløb godt kunne variere fra et andet forløb, men det var meget vigtigt at de studerende fik ordentlig tid til deres fremlæggelser. 

Studielederen udarbejder et notat om minimumskrav til et øvelsesforløb, som vil blive udsendt inden start af de økonomiske øvelser. 

4. Høring af udkast til ny fakultetsstrategi 2012-2016.

Udkastet til fakultetets ny strategiplan blev diskuteret og nævnet fandt frem til følgende kommentarer til udkastet: 

1) Vedr. tværfaglighed i undervisningen er det ikke helt klart, hvad der tænkes på. Det er fint med øget tilgængelig af kurser på naboinstitutterne, men skal fagene i egentlig forstand interagere, så skal der mere til, og vi henviser til de løbende diskussioner af muligheden for at konstruere kompakte forløb, der skal gøre det muligt at følge – også – avancerede kurser hos hinanden. Det er dette man gør andre steder og hvad aftagerpanelerne har diskuteret. Dette blot at tage et antal elementære kurser på flere fag er mindre interessant. 

2). Man understreger ønsket / kravet om bedre gennemførelsestider. Studienævnet understreger igen sit ønske om at tillade, at (kandidat-) studerende kan læse på nedsat tid for samtidig at udvikle praktiske erhvervskompetencer gennem tilknytning til arbejdsmarkedet. 

5. Nye kompetencebeskrivelser i studieordningerne. 

Ved seneste akkreditering af Økonomistudiet blev der rejst kritik af, at kompetenceprofilerne på hhv. BA-uddannelsen og KA-uddannelsen var nærmest enslydende, hvilket er baggrunden for studielederens forslag til nye kompetanceprofiler på BA- og KA-uddannelsen (udsendt som bilag), 

Studielederens forslag godkendtes med mindre rettelse. 

6. Studieordning for tilvalgsuddannelse. 

Studielederen redegjorde for at det med denne tilvalgsuddannelse som supplement til eget fag gav mulighed for at opnå undervisningskompetence i Erhvervsøkonomi på gymnasieniveau. 

Der blev spurgt til faget Marketing som kandidattilvalg, hvortil studielederen kunne oplyse at det var et krav, at tilvalgsuddannelsen indeholdt denne disciplin. 

Studieordningen blev godkendt af nævnet. 

7. Grænse for tilmeldinger i STADS pr. studerende. 

Studielederen anførte, at ud fra den opgørelse, der var udarbejdet over hhv. antal kursustilmeldinger og antal faktiske deltagere på de enkelte kurser, talte forskellen på tallene sit tydelige sprog, hvilket havde ledt frem til den konklusion, at man måtte reaktivere kravet om at studerende højst kunne tilmelde sig 37,5 ECTS pr. semester, med mulighed for dispensation. Et enigt studienævn kunne godkende dette. 

8. Eventuelt. 

Intet. 

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk