Sæt din teoretiske viden i spil!

Danske Bank inviterer igen i år 16 studerende til en intens uge, der giver komplekse udfordringer og unikke netværksmuligheder under overskriften "Mobile betalingsløsninger". Cand.Oecon Jesper Ambrosius var med sidste år og giver her et indblik i Danske Summer School. 

Hvor langt er du på studiet og har du et studierelevant job ved siden af?
Jeg er netop blevet færdig som Cand.Oecon. og startede i fuldtidsjob d. 1. marts. Siden 4. semester på bachelor-delen har jeg undervist i både Mikro- og Makroøkonomi. 


Hvorfor valgte du at bruge sommerferien på Danske Banks sommerskole?
Én af mine gode studiekammerater havde været på Danske Banks sommerskole året før mig (jeg var selv i 2012), og han talte rigtig godt om det. Selve processen er uhyre interessant, fordi man bliver sat i en gruppe, der består af 50% studerende og 50% professionelle fra Danske Bank. Denne kombination giver en forrygende dynamik, og foruden den oplagte udfordring i at kunne bidrage til teamet, har forløbet også den implicitte målestok, at man kan se, hvilket niveau der kræves på arbejdsmarkedet i en stor virksomhed. 

Selve målet er at komme med en idé, som Danske Bank skal kunne implementere, og dette er i sig selv interessant. På dette punkt minder selve opgaven om en mere konventionel case competition, men forløbet adskiller sig derved, at varigheden er en hel uge, og at Danske Bank stiller faciliteter til rådighed morgen, middag og aften. Derudover bliver man ikke kun testet fagligt, men også socialt. Som en del af sommerskolen indgår der nemlig også konsulenter, der analyserer både gruppe- og individadfærd, hvilket er både udviklende og en smule grænseoverskridende. 

Hvordan forløb ugen?
Den forløb i flere forskellige faser. Den første del gik ud på at lære sit team og sin opgave at kende. I min gruppe var der ingen, der kendte hinanden, og derfor gik den første dag mere eller mindre med at lære hinanden at kende, uddele opgaver samt finde vores "roller". Alle er som udgangspunkt helt lige uanset titel, så det er ikke nødvendigvis oplagt, hvem der tager teten.

Dernæst brugte vi vel mere eller mindre et par dage på ideudvikling og brainstorming, hvilket var nødvendigt for at have dækket alle hjørner ind. Til sidst skulle business casen så strikkes sammen, og derfor var vi i den afsluttende fase meget analyserende og producerende. Ugen blev afsluttet fredag, hvor alle grupper præsenterede deres projekter og fik feedback fra et meget kompetent dommerpanel.

Er der nogle af dine erfaringer fra ugen du kan tage med tilbage på studiet eller dit arbejdet?
Ja, bestemt. Først og fremmest er det altid lærerigt at arbejde sammen med nogen, man ikke kender, og hvor profilerne i gruppen er forskellige. Det gør én skarpere på generelt projektarbejde, idet man for eksempel bliver øvet i at kunne adskille, hvornår man bør kæmpe for sine synspunkter, og hvornår man bør gå på kompromis for at få fremgang i processen. 

Derudover fik jeg et større kendskab til mig selv i projektøjemed, fordi jeg fik konstruktiv feedback fra ikke kun konsulenterne, men også fra min egen gruppe. Vi havde nemlig flere sessioner, hvor vi skulle give hinanden kritik face-to-face, og denne del var både ærlig og for nogen også grænseoverskridende. For mit vedkommende var netop dette aspekt måske det mest lærerige, fordi jeg fik udpeget mine svagheder af andre end mig selv.

Endelig var selve det faglige indhold selvfølgelig udfordrende. Vi vidste, at vi skulle præsentere vores idé for nogle af Danske Banks beslutningstagere, og det gav os et ekstra pres. Der blev knoklet igennem, men det var meget tilfredstillende at få pay-off'et allerede fire dage efter, vi startede på opgaven.

Hvordan oplevede du Danske Bank som koncern?
Meget professionel og lydhør overfor vores ideer. Jeg ved ikke, om nogle af ideerne er blevet implementeret siden hen, eller om man har forsøgt at lave mere dybdegående analyser af deres holdbarhed, men der var i hvert fald stor begejstring på selve fremlæggelsesdagen. Uanset hvad er jeg i hvert fald ret sikker på, at Danske Bank fik nogle guldkorn med sig i posen - på samme måde som vi i høj grad gjorde.


Danske Summer School afholdes den 12-16 august i Glostrup. Du kan søge om at komme med her, fra den 22. april.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk