Ny som stud.polit

Josefine, Kasper og Peter er alle begyndt på polit-studiet i september. Nu er de i læsegruppe sammen, bruger deres eftermiddag med matematik, samfundsbeskrivelse og yndlingsfaget økonomiske principper.  Peters yndlingsslik i Cafélitten er chokofant, Josefine foretrækker vingummi-jordbær; Kasper er den eneste, som entydigt mener, han er "right on track", når det kommer til læsning af pensum, mens Josefine kan prale med at være eneste, der kendte og brugte Altandetlige.dk, før hun begyndte på studiet. De har lige været igennem Pandekageløbet, og så har de danset til "Salsa Tequila" hele rusturen.  Jeg har mødt de tre nye studerende til et hurtigt møde, hvor de fortæller lidt om, hvorfor de har valgt at læse økonomi og deres tanker omkring studiet. 

Hvorfor valgte du at læse Økonomi på Københavns Universitet?
Josefine: Det er en blanding af samfundsfag og matematik. Jeg interesserer mig rigtig meget for samfundet og baggrunden for, hvordan det hænger sammen – men ikke partipolitik og lange diskussioner. Derudover var campuslivet på CSS og den klassiske undervisningsform med forelæsninger og holdundervisning også med til at afgøre det. 

Peter:
 Ja, en god blanding af samfundsfag og matematik tiltalte også mig, og så virkede det spændende. 

Kasper:
 Jeg var aldrig i tvivl om, at jeg ville tage en videregående uddannelse på universitetet, og samfundsvidenskaben har altid været mit foretrukne felt. Det har så taget mig lidt tid at indse, at det lidt mere tekniske økonomi er at foretrække frem for det lidt blødere statskundskab, men efter jeg er startet, kan jeg undre mig over, at jeg nogensinde var i tvivl. Starten har været rigtig god.

Hvordan er dine bordfodboldevner på en 1-10 skala?
Josefine: Hmm, det er nok en 2’er. 

Peter:
 Efter både hård træning fra gymnasiet samt mange kampe mod de andre læsegrupper er jeg efterhånden oppe på et godt 9-tal. 

Kasper:
 I pauserne spiller jeg tit med nogle fyre fra mit hold, som er rigtig gode, og dem vil jeg nok placere på et 10-tal. Alligevel vinder jeg næsten hver gang, så jeg må vel være en 10+. I al beskedenhed selvfølgelig.

Hvad har du glædet dig mest til ved at starte på studiet?
Josefine:At møde nye mennesker og få nye venner efter et år på arbejdsmarkedet. Derudover har jeg glædet mig til at lære igen og bare komme i gang med studielivet.

Peter:
 Jeg har glædet mig til at lære en masse nye mennesker at kende, og så bliver det spændende at gå mere i dybden med et specifikt emne i modsætning til gymnasiet.

Kasper:
 Studielivet i Danmarks hovedstad generelt. Jeg var helt afklaret med, at jeg gerne ville prøve at flytte fra Århus til København og prøve at bo i storbyen, mens jeg er ung og studerende.

Har du et fremtidigt drømmejob?
Josefine: Uha. Måske noget  konsulentarbejde. Jeg kunne godt overveje at kombinere min uddannelse med noget psykologi på et senere tidspunkt. Måske noget adfærdsøkonomi, det synes jeg i hvert fald er spændende. 

Peter: 
Jeg har ikke nogen idé endnu overhovedet – men det kommer jo nok senere. 

Kasper: 
Bare jeg ikke sidder og laver det samme i 40 år. Af interessante jobs vil jeg nok især fremhæve selvstændig/iværksætter eller et sted, jeg kan lave økonomiske analyser relateret til marketing.

Hvad har du været mest nervøs for?
Josefine: Jeg har været ret nervøs for, om det ville være for svært. Ofte er folks reaktion, når man siger, man skal læse økonomi, at det er virkelig svært, kedeligt og hårdt – så det gør jo, at man bliver lidt nervøs. Derudover har jeg også været lidt bange for at skulle køre mig selv for hårdt og blive stresset – det har jeg lidt tendens til. 

Peter:
 Jeg har mest været nervøs for niveauet, om man kunne få hverdagen til at hænge sammen med fritid og så meget at læse.  

Kasper:
 Det kan siges med ét ord: matematikken. Heldigvis går det okay indtil videre.

Hvad har overrasket dig mest ved studiet indtil videre?
Josefine: Jeg er meget positivt overrasket over, hvor meget socialt der foregår hele tiden – det bløder det faglige lidt op og gør det nemmere at komme igennem de mange opgaver.

Peter: 
De har virkelig gjort meget ud af det med rusturen og studiestart, og der er virkelig også kommet et godt sammenhold på det hold, jeg er kommet på – det havde jeg ikke forventet. Det har faktisk også overrasket mig, at der er så mange emner og indhold indenfor retningen økonomi, at der så meget forskelligt, som indgår i uddannelsen. Og så er det ret lidt vildt at sidde til sin første forelæsning i et så stort lokale med så mange andre. 

Kasper:
 Det høje antal af studerende, der begynder lige efter gymnasiet uden at have haft et (eller flere) sabbatår. Det kunne jeg personligt slet ikke drømme om.

Yndlings polit-drik: øl, fisk eller jägerbomb?
Josefine: Rimelig træt af fisk efter rusturen, så tager vi jägerbomb. 

Peter:
 Det må være øl så. 

Kasper: 
1 million kroner, en smuk kvindes kærlighed eller en karriere, der kører på skinner? Hvordan kan I overhovedet bede mig om at træffe så svært et valg?

Faktaboks

 Josefine Seiffert
20 år og opvokset i Valby, men er nu flyttet til Vesterbro. Før polit tog Josefine et sabbatår, hvor hun både var student i Novo Nordisk registreringsafdeling samt i HK fagforening. I dag har hun stadig timer i HK ved siden af studiet. 



Peter Frimand Rasmussen
19 år opvokset i Allerød, hvor han stadig bor. Peter arbejder i et medie og grafik-firma ved siden af studiet. Han er gået direkte i gang med at studere økonomi, efter han færdiggjorde gymnasiet i Allerød. 


Kasper Bek Aagaard
22 år og er fra Århus. Han arbejder ved siden af studiet som tjener på Radisson. Efter gymnasiet har Kasper først gået på Uldum Højskole, og så har han læst Samfundsfag/Statskundskab i 2 år på Århus Universitet. Kasper startede på studiet for at tage det som sidefag, men takket være introdagene er han nu klar på at læse hele polit-uddannelsen. 


Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk