Sebastian Hørlück har netop afsluttet 4. semester på polit, og er ansat som studentermedhjælper hos Kraka. Her har han været ansat siden sit 3. semester. I løbet af ganske kort tid, har Sebastian fået indsigter, ansvar og mange brugbare metoder.
Hvad er Kraka?
Kraka er en fagøkonomisk tænketank, der producerer og formidler økonomiske analyser og kommentarer af høj faglig kvalitet. I modsætning til mange andre tænketanke, er Kraka komplet uafhængig – der er altså ingen politiske interesser, der skal plejes. På den måde er Kraka en tænketank, der kun har til formål at kvalificere samfundsdebatten med troværdige analyser i krydsfeltet mellem politik og økonomi. En kombination af økonomiske- og samfundsrelaterede problemstillinger, som virkelig giver én mulighed for at sætte sin faglighed som polit-studerende i spil.
Hvad arbejder du med?
En god blanding af økonometri, mikro- og makroøkonomi. På makrosiden har jeg analyseret hvilke infrastrukturprojekter det, ud fra et økonomisk perspektiv, giver mening at gennemføre. På mikrosiden har jeg estimeret effekten af globalisering og automatisering i Danmark. Uanset hvad man arbejder med, er det altid i samarbejde med en erfaren økonom. Det gør, at jeg som bachelorstuderende har været med til at lave analyser med redskaber, som jeg ellers først ville have lært på kandidaten.
Hvad er det bedste ved jobbet?
Det bedste ved at arbejde i Kraka er, at man får et meget stort ansvar og er med til at lave fagligt stærke, økonomiske analyser. Det er fedt både at udføre dataarbejde, men også at skrive om resultaterne, og på den måde se sit arbejde afspejlet i det endelige produkt. Selvom jobbet byder på en stejl læringskurve og er super udfordrende, er det også vildt fedt at opleve, at de opgaver jeg laver, er vigtige.
Krakas størrelse betyder, at der er meget kontakt mellem studenter og økonomer på kontoret. Det giver både et godt sammenhold med kollegaerne på jobbet, og samtidig god mulighed for at snakke om de ting vi laver. Da jeg lige var startet, og ikke kunne finde ud af at skrive en eneste kode i STATA, fik jeg meget hjælp af både de andre studerende såvel som af økonomerne.
Er der sociale aktiviteter forbundet med jobbet?
Der er vildt mange sociale aktiviteter. F.eks. sommerfester, fredagsbar, julefrokoster og superhyggelige studenterfester. Lige nu kører der også en VM-manager-turnering, hvor vores Senior-Fellow Hans Jørgen Whitta-Jacobsen ligger rigtigt højt.
Hvor mange timer arbejder du om ugen?
Der er en ret stor fleksibilitet i Kraka. Min kontrakt lyder på 15-20 timer om ugen, hvilket stemmer meget godt overens med, hvor meget jeg arbejder i løbet af en almindelig uge. På den anden side er der mulighed for, at man f.eks. i eksamensperioderne kan tage helt fri, og at man omvendt kan arbejde langt flere timer i sommerferien.
Bruger du de metoder og redskaber, du har lært på studiet til at udføre dit arbejde?
Ja, det gør jeg i høj grad. På en almindelig dag i Kraka bruger jeg både redskaber fra Samfundsbeskrivelse, såsom hvordan man hurtigt laver en pæn figur i Excel. Øvrige redskaber kan være fra økonometriundervisningen, som f.eks. STATA-kodning, og hvordan man laver økonometriske analyser på højt niveau.
Hvad vil du særligt tage med dig fra dine erfaringer hos Kraka, både senere på studiet, men også i fremtidigt arbejde?
På den helt lange bane tror jeg, at jeg kommer til at have glæde af løbende at have brugt teorier og redskaber fra studiet på mit arbejde i Kraka. På den lidt kortere bane tænker jeg mere konkret at benytte mine erfaringer med registerdata, når jeg f.eks. skal skrive bachelor eller øvelser på kandidaten.
Lyder det spændende?
Hvis du synes, at Sebastians job lyder spændende - så se her. Kraka har netop nu et aktuelt stillingsopslag, som bl.a. giver mulighed for at arbejde med registerdata og udarbejde spændende analyser. Bemærk, at ansøgningsfristen er d. 8. juli 2018.
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2