Stud.polit i Struensee & Co.

Nedenfor kan du læse om, hvordan Struensee Dagen blev Marcus’ vej ind i konsulentverden. Struensee Dagen bliver i år afholdt d. 15 maj. Du kan læse mere om begivenheden her. Tilmeldingsfrist er d. 3 maj.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund, og hvad er din tidligere joberfaring? 

Jeg læser på 10. semester på polit og har tidligere arbejdet i Finansministeriet og som holdunderviser på både KU og CBS. 

Hvorfor valgte du at søge ind i konsulentbranchen, og hvad var dine tanker omkring at vælge den vej frem for andre polit-jobs?

I forbindelse med mit studiejob i Finansministeriet stiftede jeg bekendtskab med nogle af de analyser, som var udarbejdet af blandt andre Struensee & Co. Jeg synes det var spændende læsning og tænkte, at det kunne være sjovt, udfordrende og lærerigt at være med til at udarbejde disse analyser. 

Tidligt i mit studieforløb har jeg været overbevist om, at konsulentbranchen var noget, jeg gerne ville prøve kræfter med. En af grundene er den store variation i opgaverne, der kan spænde over mange forskellige sektorer med forskellige udfordringer og problemstillinger, der skal løses. Det giver et godt udgangspunkt for at bringe analytiske kompetencer i spil til løsning af helt konkrete problemstillinger.

Derudover tiltaler den projektbaserede arbejdsform mig også, idet jeg helt konkret kan se, hvordan jeg gør en forskel og er med til at sørge for, at vi bruger samfundets ressourcer bedre.

Du var deltager til Struensee Dagen sidste år, hvordan forløb dagen, og hvad handlede den om?

Struensee Dagen startede med, at de to partnere fortalte om, hvem Struensee & Co. er. Særligt lagde jeg mærke til Struensee & Co’s værdisæt, og det centrale fokus på skatteborgeren, herunder hvad der er den mest hensigtsmæssige udnyttelse af samfundets samlede ressourcer.

Efter introduktionen blev vi inddelt i forskellige grupper og var rundt til forskellige workshops. Ved hver workshop fik vi en introduktion til et tidligere projekt, som Struensee & Co. havde lavet. Herefter skulle vi som gruppe forsøge at løse de problemer, som Struensee & Co. selv havde stået over for på det pågældende projekt. Det skete i dialog med de konsulenter og projektledere, der havde arbejdet på projektet. Afslutningsvis vælger hver gruppe en af de workshops, som de deltog i, og præsenterer de løsninger, som de kom frem til.

Dagen afsluttede med en lækker middag i mere uformelle rammer, hvor der var rig mulighed for også at stille spørgsmål, hvis man skulle have brændt inde med noget i løbet af dagen. 

Hvad fik du ud af at deltage i Struensee Dagen, og hvorfor vil du anbefale andre studerende at deltage i den?

Til Struensee Dagen gav deltagelsen i de forskellige workshops et virkelig godt indblik i, hvordan arbejdet som konsulent er, og hvad netop Struensee & Co særligt står for. Derudover fik jeg også et rigtig godt indtryk af det sociale miljø. Hvis man er nysgerrig på, om man har en konsulent gemt i maven, så er Struensee Dagen en rigtig god mulighed for at finde ud af det.

Hvorfor valgte du at søge ind hos Struensee & Co. frem for andre konsulenthuse? 

I Struensee & Co er fokus udelukkende på opgaver relateret til den offentlige sektor. Dette, tror jeg, indebærer, at du vil møde anderledes og mere varierende problemstillinger, end tilfældet vil være i andre konsulenthuse med et fokus på den private sektor. Derudover havde jeg gennem studiekammerater kun hørt godt om Struensee & Co som et sted, hvor udviklingsmulighederne er virkeligt gode, og man får tildelt et stort ansvar for sine opgaver. 

Hvordan var ansættelsesprocessen i Struensee & Co., og hvordan forberedte du dig?

Efter du er blevet kaldt til samtale, vil en konsulent kort tid efter stille sig til rådighed i en lille time ved et såkaldt ”coaching kald”. Her forklarer han/hun, hvordan processen kommer til at forløbe den dag du skal til samtale. 

Det indebærer en numerisk test, skriftlig test og to case-interviews. Hvad angår den numeriske test, vil du få stillet en prøvetest til rådighed, som har et helt identisk format som den rigtige test. Derudover findes der rigtig mange gode ressourcer på nettet, som jeg også anvendte til at forberede mig på den numeriske test. Til den skriftlige test skal du vise din evne til at formulere dig klart og præcist om en given på problemstilling. 

Endelig vil konsulenten komme med gode råd til forberedelse af case-interviews, som nok er den største ”black box” for de fleste - mig selv inklusiv. De fleste cases, der ligger tilgængeligt relaterer sig til den private sektor, men kan dog alligevel være gode at øve sig på for at øve ens analytiske evner. Gør det evt. med en studiekammerat, så du vænner dig til den situation, der finder sted ved et case-interview.

Hvis du gerne vil deltage i Struensee Dagen 2019 d. 15. maj, så kan du melde dig til og læse mere om begivenheden her. Tilmeldingsfristen er d. 3 maj.


Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk