Entrepreneurship på polit studiet
Entrepreneurship og innovation er oppe i tiden, og der er næsten ikke grænser for, hvad der anses som innovation og hvem der betegnes som iværksættere. Og måske især alt det gode man vil gøre for iværksættere, helst såkaldte vækstiværksættere forstås.
På politstudiet har vi valgt at betragte entrepreneurship som en integreret del af fagudbuddet, hvor man ud fra en praktisk tilgang trækker på det øvrige fagudbud på studiet og en række eksterne samarbejdspartnere.
Til sommer udbyder vi igen en summer school udviklet i samarbejde med Tom Kosnik fra Stanford. CIEL, som samler mange af KU’s entrepreneurship initiativer, bidrager med en række praktiske værtøjer og er et godt sted at lede, hvis man vil i gang som studenter iværksætter. Stanford er også bl.a. vært for BASES, vel nok verdens førende studenterdrevne netværk inden for entrepreneurship.
UCEC er KU’s studenterdrevne iværksætternetværk, som kom i gang efter den første sommerskole. UCEC samarbejder med bl.a. BASES og afholder en række spændende events og konkurrencer, bl.a. i samarbejde med Boston Consulting Group.
På øvelsen Venture Finance er der mulighed for at gå mere i dybden med finansiering af risikofyldte projekter og forretningsmodeller. Man kan også vælge en mere politologisk tilgang og eksempelvis se på kapitalmarkedet og offentlig regulering.
På MIT’s Global Startup Workshop (som i år forgik i Istanbul), vil man kunne møde studerende fra over 30 lande og deltage i konkurrencer om pengepræmier og kursusophold på MIT.
Politstuderende har i to omgange vundet hæder og pengepræmier ved den årlige Grundfos Challenge, der i år foregår til efteråret på Grundfos meget fornemme kursuscenter.
På Private Equity - et masterfag vi har udviklet i fællesskab med jurastudiet og som i år udbydes for sjette gang - har man som politstuderende en mulighed for at få en introduktion til kapitalfonde og venture capital med bidrag af interne undervisningskræfter og eksterne gæsteforelæsere fra bl.a McKinsey, Nordea, ATKearney og danske og internationale kapitalfonde.
Der er i øjeblikket tanker om at udvikle et master kursus i business development, hvor man som politstuderende vil kunne anvende mange af de redskaber og metoder, man har lært på det øvrige fagudbud på studiet.
Endelig kan det nævnes, at der både herhjemme og i udlandet udgives stadig flere artikler og undersøgelser omhandlende adfærd, governance, return og regulering, herunder til stadighed ny empiri, hvilket også kan aflæses i at flere studerende vælger at skrive speciale indenfor emneområdet.
Mulighederne er mange!
- Søren
Ideer, tanker og kommentarer modtages gerne på soren.p.hovgaard@econ.ku.dk
Martin Nø...
I skriver, at ‘tunge viden...
2