Women in Economics – Status quo and ways forward

I Women in Economics Denmark spørger vi os selv og hinanden hyppigt: Hvorfor er kvinder underrepræsenterede i forskningen inden for økonomi. Og hvad er konsekvenserne? Hvilke strategier har udenlandske universiteter valgt for at fremme kønsbalancen, hvad kan vi lære af dem, og hvordan kommer vi fremad? Og hvordan kommer vi de problemer, den seneste tids sexismedebat har sat fokus på til livs?

Under titlen “women in economics - status quo and ways forward” afholder vi den 19. November 2020 det første store event organiseret i regi af vores nye netværk WinE-DK (Women in Economics DK). Vi mødes på zoom og taler om køn og økonomi – om hvor vi er nu, og hvor vi vil hen.

Vi har et stjerne-spækket program med top forskere og top eksperter med impact i forskningsverden og beyond:

De to hovedtalere er Professor Lise Vesterlund fra University of Pittsburgh, somdelagtiggør os i sin forskning om kønsforskelle i karriereveje samt Professor Sarah SmithSarah Smith er institutleder ved University of Bristol og vil dele sine hands-on erfaringer i ledelsens indsats for at fremme kønsbalance.

Lise Vesterlund, dansk topøkonom fra University of Pittsburgh, beskæftiger sig med årsagerne for kønsforskelle, som baserer sig primært på lab experiments - se fx her et interview hun har lavet i Norge: https://www.youtube.com/watch?v=fWzb6Z-aGXs 
Lise har publiceret de fineste steder indenfor økonomifaget om spørgsmål som:

Er mænd mere villige til at konkurrere og er det derfor kvinder bliver hægtet af? (Spoiler: Ja, det ser i hendes eksperimenter ud som om både kvinder ikke kan lide visse former for konkurrence super godt og som om mænd er mere ”overconfident” end kvinder)

Siger kvinder for ofte ja til ”non-promotable tasks”? (Spoiler: Ja, de gør!) 

Er det dyrt for kvinder at ”lean in” som det ellers blev foreslået af Facebooks Sandberg? (Spoiler: JA det kan det være!!! Det er ikke altid positiv for kvinder at forhandle mere)

Sarah Smith er ikke kun institutleder, men også aktiv i Royal Economics Society i UK, hvor hun arbejder for at fremme diversitet inden for økonomi med konkrete initiativer. Vi er sikre på, at der er meget at lære af hendes erfaringer.

Efter hovedtalerne inviterer vi alle til at deltage i mindre diskussionsgrupper. Her vil vi tale om forskellige emner og alle skal kunne deltage. Emnerne spænder vidt og det er vigtigt for os at få forskellige perspektiver med – heriblandt perspektiverne af de studerende. Fokus for diskussionerne kommer til at være:

- Mentoring and networks

- Career progression in academia

- Teaching and supervision

- Institutional factors and role of management

Vi afrunder dagen med ekspertpanelet, der giver deres bud på veje frem: Professor Nina Smith fra Aarhus Universitet, Professor David Dreyer Lassen (Bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond), dekan ved SAMF på KU Mikkel Vedby Rasmussen og formand for KU’s bestyrelse Merete Eldrup udveksler ideer ud fra deres ekspertise og ståsted.

Find alle detaljer og tilmelding på vores website.

Vi vil gerne invitere alle, uanset køn og på tværs af alle grupper på universitetet – og selvfølgeligt er det her særligt relevant for studerende. Det er i dag, at vi bestemmer hvordan morgendagens økonomifag ser ud og hvis vi taber talenter på gulvet vil vi ikke få den økonomiske forskning vi ønsker. 

Faktaboks

Find alle detaljer og tilmelding på arrangementets website.

Læs mere om Women in Economics Denmark he: https://www.economics.ku.dk/wine og kontakt Miriam Wüst eller Birthe Larsen for mere information om netværket eller arrangementet. 

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk