Altandetlige.dk inviterer til Impact Night

Anne Sophie Schytt Lassen

Tirsdag d. 9. oktober inviterer Altandetlige.dk 60 studerende til en aften i selskab med Økonomi- og Indenrigsministeriet, Copenhagen Economics, Dansk Industri og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Læs mere om aftenens program og tilmeld dig her.


Interesserer du dig for spændingsfeltet mellem interesseorganisationer, rådgivere og beslutningstagere? Drømmer du om at lave økonomiske analyser, der kommer i medierne og får indflydelse på dansk økonomi? Savner du konkrete eksempler på hvordan økonomer kobler teori og virkelighed?

Så kom med, når fire forskellige organisationer giver indblik i deres hverdag hvor økonomiske analyser og den politiske virkelighed går hånd i hånd. Økonomi- og Indenrigsministeriet, som en del af centraladministrationen, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Dansk Industri som interesseorganisationer og Copenhagen Economics som konsulenthus vil give forskellige bud på, hvordan økonomisk teori omsættes til policy advice og skaber impact.

Aftenen vil foregå således at studerende roterer mellem fire workshops og på den måde møder alle organisationerne. Som studerende bliver du klogere på økonomi og politik fra fire forskellige perspektiver.  Læs beskrivelsen af de fire workshops her, og tilmeld dig via linket nederst i artiklen.

  • Arbejderbevægelsens Erhvervsråd sætter fokus på 10-året for Lehman Brothers konkursbegæring, der blev startskuddet på finanskrisen og den største økonomiske krise i nyere tid. I den anledning udgiver 

    AE en publikation, der belyser konsekvenserne af krisen og den førte politik under krisen. Formålet med publikationen er blandt andet at tage ved lære af krisen og påvirke den politik, der bliver ført nu og næste gang, vi står overfor en stor økonomisk krise. Workshoppen fungerer som redaktionsmøde hos AE, hvor der diskuteres, hvad  sådan en publikation skal indholde.

  • Økonomisk Afdeling hos Økonomi- og Indenrigsministeriet vil give et indblik i, hvad deres rolle som beslutningstagernes analyse- og regnekraft går ud på. Hvordan udarbejdes prognoser i ADAM, som udgør det talmæssige grundlag for finansloven? Hvordan bruges Lovmodellen til at undersøge effekterne af en skatteændring? Hvordan bruges faglig velfundrede analyser til at rådgive ministeren, så han rustes til at præge regeringens politik? Med udgangspunkt i de to nyeste analyser fra Økonomiske Afdeling vil der være rig mulighed for at blive klogere disse spørgsmål i løbet af workshoppen hos Økonomi- og Indenrigsministeriet.
  • Copenhagen Economics vil tage udgangspunkt i deres egne analyser fra hverdagen som økonomiske konsulenter, der rådgiver advokater, myndigheder og private virksomheder. Under slogaet "Hard facts. Clear stories." vil deltagerne undersøge hvorfor boligpriserne i Stockholm er steget voldsomt de sidste ti år – hvilke værktøjer er bedst til at sikre stabile boligpriser? Dette sker gennem en interaktiv workshop.
  • Hos Dansk Industri bliver der arbejdet med et helt konkret eksempel, og hvordan DI skaber og løfter de økonomiske analyser ind på den politiske bane, til gavn for de danske virksomheder. Økonomerne fra Dansk Industri og de studerende vil sammen finde frem til forslag, der skal gøre Danmark til et mere velstående samfund i vækst og balance. 

Arrangementet vil foregå tirsdag d. 9. oktober fra 17:30 – 22:00 på Gammel Kongevej 3E, 1. sal.

Aftenens program er:
17:30: Indskrivning, Altandetlige.dk byder velkommen
18:00-20.15: Workshops á 30 min med kaffepause halvvejs
20:15-22:00: Let mad, vin og mulighed for at snakke med økonomerne hos organisationer og de andre studerende

Tilmelding til arrangementet sker her. Vær opmærksom på, at det er først til mølle. Vi glæder os til at se jer og ser frem til en god aften. Du skal være polit-studerende eller helt nyuddannet cand.polit for at deltage. 


Tags: #Dansk Industri  #copenhagen economics  #partneraften  #AE  #impact  #oim 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om