Deleøkonomi

Nationaløkonomisk Forening

Nationaløkonomisk Forening (NØF) inviterer til foredrag d. 12. december om Deleøkonomi med Torben M. Andersen, professor ved Aarhus Universitet og Kåre Riis Nielsen, tidligere nordisk direktør for Uber.

Deleøkonomi adskiller sig fra traditionelle økonomiske transaktioner ved at privatpersoner snarere end virksomheder stiller et aktiv til rådighed for andre mod betaling. Ny teknologi og digitale platforme muliggør matching mellem ejere og lejere. Smartphones med GPS gør tingene nemme at finde. Sociale netværk spiller en rolle i at opbygge tillid, og online betalingssystemer klarer transaktionerne.

Deleøkonomi i den ene eller anden form vinder frem og skaber 'disruption' forskellige steder i samfundet – men hvor stort er omfanget egentlig? Hvilke samfundsøkonomiske gevinster og omkostninger kan vi forvente? Hvilket behov for regulering medfører de nye teknologier? Og hvordan støder det sammen med den praktiske virkelighed?

Torben M. Andersen er professor ved Aarhus Universitet og var desuden formand for De Økonomiske Råd 2001-03 og formand for Velfærdskommissionen 2003-06. Kåre Riis Nielsen er chef for Erhvervsministeriets Disruption Taskforce og har tidligere været politisk direktør for Uber i Norden og Baltikum samt blandt andet chef for public affairs i Novozymes.

Der serveres sandwich og vand fra kl. 17.00 til 17.30.

Arrangementer finder sted på CSS lokale 35.01.06

Tilmelding sker ved at skrive til nof@nationalbanken.dk 


Tags: #Nøf  #NATIONALØKONOMISK FORENING  #Deleøkonomi 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om