Hvorfor tjener en mandlig økonom 9 mio. mere end en kvinde?

Altandetlige.dk - Polit Portal

Torsdag d. 7. marts inviterer Women In Business og Djøf til arrangement om ligestillingskampen på arbejdsmarkedet. Der vil være oplæg fra Djøfs arbejdslivspolitiske chef om hvorfor kvinder tjener mindre end mænd, og hvad Djøf prøver at gøre ved det.

En ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder viser en stærk skævvridning mellem kvinder og mænds livsindkomster. For eksempel tjener en kvindelig økonom eller jurist i løbet af sin karriere i gennemsnit 9 millioner kroner mindre end sin mandlige kollega. Det betyder altså, at der inden for økonomi, jura og statskundskab er mellem 39 og 36 procent forskel mellem mænd og kvinders livtidsindkomst. Den markante forskel er bl.a. en konsekvens af kvinders mere eller mindre frivillige karrierevalg, som barsel, deltid og løntrin.

Den 7. marts kl. 17-19:30 har Women In Business CPH bl.a. inviteret Djøfs arbejdslivspolitiske chef Edith Jakobsen ud for at fortælle om hvorfor kvinder tjener mindre end mænd, og hvordan Djøf som fagforening forsøger at gøre op med den tendens. 

Arrangementet foregår på CSS i lokale 35.01.44. På Facebook er der mere information om arrangementet. Tilmelding foregår på dette link.

Tags: #oplæg  #djøf  #ulighed  #ligestilling 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om