Cand.polit i QVARTZ

Altandetlige.dk - Polit Portal

Altandetlige.dk har fanget Cand.polit Morten Buur til en snak om arbejdet som konsulent i QVARTZ. Læs bl.a. hvorfor Morten skiftede fra en bank til konsulentbranchen og hvad man kan bruge teoretisk makroøkonomi til som konsulent.

Morten Buur har arbejdet som konsulent hos QVARTZ siden 2013, hvor han blev ansat som juniorkonsulent (studiejob). I januar 2015 begyndte Morten som fuldtidskonsulent. Med omkring 230 ansatte fordelt på tre kontorer i Stockholm, Oslo og København er QVARTZ en af Nordens største managementkonsulentvirksomheder. Vi har interviewet Morten, som er uddannet cand.polit, om vejen fra polit-studiet til konsulentverdenen.

Hvorfor valgte du at søge ind i konsulentbranchen, og hvad var dine tanker omkring at vælge denne industri frem for mere traditionelle polit-jobs?

Inden jeg søgte ind hos QVARTZ, havde jeg et mere traditionelt polit-job i en bank, men jeg kunne mærke, at det ikke rigtig var mig. Jeg kan godt lide, når der er stor variation i arbejdsopgaver, og når man løser opgaver i skiftende teams. Derfor havde jeg en klar idé om, at måden, man arbejder og løser opgaver på i konsulentbranchen, ville passe godt med mit temperament og med den måde, som jeg arbejder bedst på. Samtidig er der god fart på arbejdet i branchen, og man får hurtigt mulighed for at tage et stort ansvar på projekter og i den daglige gang på kontoret. 

Hvorfor valgte du at arbejde hos QVARTZ frem for nogle af deres konkurrenter? 

Inden jeg begyndte på fuld tid hos QVARTZ, havde jeg arbejdet lidt over et år som juniorkonsulent ved siden af polit-studiet. Jeg havde dermed allerede opbygget et rigtigt positivt indtryk af virksomheden. I mine øjne har QVARTZ en enorm stærk og social kultur, og samtidig løser de nogle virkelige interessante projekter for nogle af de største virksomheder i Norden. Derfor overvejede jeg aldrig at søge ind i andre virksomheder, da jeg fik tilbudt en fuldtidskonkrakt.  

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?

Min arbejdsdag er meget afvekslende, så det er meget svært at tale om en typisk arbejdsdag. Arbejdsopgaver, hvilke kolleger jeg arbejder med, og hvor jeg arbejder henne afhænger meget af det enkelte projekt og skifter derfor forholdsvist ofte. Der er elementer, som går igen på tværs af projekter, som fx problemløsning med mine kolleger og kunder, dataanalyser, analysepræstationer, workshops mv. En stor del af arbejdet foregår hos vores kunder, så der går også en del tid med rejseaktiviteter.

Hvilke fag fra din uddannelse anvender du i dit arbejde hos QVARTZ?

Det er meget forskelligt og afhænger af de konkrete opgaver, der skal løses på et projekt. Sidder man og skal lave en værdiansættelse af en virksomhed, er Corporate Finance et godt fag at have i baghånden, mens i andre projekter er det regnskabsanalyse, som har været mest relevant. Min baggrund ligger dog primært i teoretisk makroøkonomi, hvor det mere er den logiske måde at tænke på og det at kunne bygge en model, som jeg bruger mere end de konkrete fag. 

Hvad er det bedste ved dit job?

Det er klart kollegerne. Det er virkelig inspirerende, lærerigt og udfordrende at arbejde et sted, hvor hver enkelt af ens kolleger er virkelig skarpe inden for hver deres område og altid kan komme med et kvalificeret perspektiv på forskellige udfordringer. Generelt oplever jeg diversiteten i folks baggrunde og interesser som et stort plus hos QVARTZ. 

Hvordan er det sociale miljø på din arbejdsplads?

Virkelig godt. Der er en rigtig god stemning herinde og et meget fladt hierarki, hvor man altid kan gå til partnerne. Desuden er der god forståelse for at sikre det sociale sammenhold igennem en masse forskellige arrangementer. Der er fredagsbarer, en torsdags-madklub, hvor man kan invitere venner og familie, den årlige skitur, fælles camp på Roskilde Festival, fodboldturnering og et hav af klubber; bl.a. løbeklub, cykelklub, vinklub, fodboldklub, squashklub og endda en jagtklub. 

Hvis du skulle give et råd til nyuddannede, der også ønsker at søge ind i konsulentbranchen, hvad skulle det så være?

Helt konkret er det en god idé at træne case interviews rigtig grundigt, inden man går til jobsamtale. Det kan man fx gøre gennem deltagelse i case competitions og problemløsnings-events, mens man studerer. Derudover skal man sørge for at snakke med så mange folk fra branchen som muligt, inden man søger, så man kan målrette sine ansøgninger mod de steder, der passer bedst til en. Man kan også med fordel lære branchen at kende indefra gennem fx mentorforløb, internships eller ansættelse som juniorkonsulent.  

QVARTZ har nu åbnet for ansøgninger til deres recruitment camp for nye kandidater. Læs mere og tilmeld dig her.

Tags: #quartz+co  #management consulting  #konsulent  #cand.polit  #QVARTZ  #managementkonsulent 

Faktaboks

Morten Buur har arbejdet som konsulent hos QVARTZ siden 2013, hvor han blev ansat som juniorkonsulent (studiejob). I januar 2015 begyndte Morten som fuldtidskonsulent. Med omkring 230 ansatte fordelt på tre kontorer i Stockholm, Oslo og København er QVARTZ en af Nordens største managementkonsulentvirksomheder. 

Læs mere om mulighederne for juniorkonsulentstillinger og mentorforløb i QVARTZ på www.qvartz.com/career 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Morten Buur har arbejdet som konsulent hos QVARTZ siden 2013, hvor han blev ansat som juniorkonsulent (studiejob). I januar 2015 begyndte Morten som fuldtidskonsulent. Med omkring 230 ansatte fordelt på tre kontorer i Stockholm, Oslo og København er QVARTZ en af Nordens største managementkonsulentvirksomheder. 

Læs mere om mulighederne for juniorkonsulentstillinger og mentorforløb i QVARTZ på www.qvartz.com/career 

Du vil måske også synes om