Doing Business In 2016: Mere end en case competition

Anette Halmind

Den netop gennemførte casecompetition Doing Business In 2016 byder på mere end bare et værktøj til at styrke cv'et. På turen til USA fik de 30 udvalgte studerende fra hele Danmark en oplevelse for livet, der bød på virksomhedsbesøg og sightseeing

Doing Business In (DBI) er Djøfs kombineret case competition og studietur, som i samarbejde med Novozymes og The Boston Consulting Group inviterer 30 studerende fra en bred vifte af Danmarks uddannelser til udlandet. Under turen bliver de studerende eksponeret for danske og udenlandske virksomheds, deltagerer på workshop og oplever landets kulturelle og forretningsmæssige forskelle.

”Jeg fandt det utrolig spændende, at DBI differentierer sig fra andre case competitions ved at være en kombination af en studietur og en case competition. I løbet af turen fik vi stor indsigt i, hvordan det er at være erhvervsdrivende i USA samt seneste trends og udvikling i markedet, og efterfølgende skulle vi omsætte dette til en faktisk caseløsning for Novozymes. Ydermere tiltalte det mig, at DBI en tværfaglig case competition, der giver mulighed for at få indblik i andre uddannelsesmæssige baggrunde og teste, hvorledes hver vores kompetencer udnyttes optimalt i målet om en fælles løsning. Derudover finder jeg også begge partnervirksomheder interessante og så frem til at lære dem bedre at kende”, fortæller Maria Bitsch, som studerer M.Sc. Supply Chain på Århus Universitet.

Forskelligheder mødes

Et af DBIs hovedformål er at forbedre samarbejde på tværs af fagligheder. Selvom konkurrencegenet er en naturlig bestanddel hos de fleste topstuderende, så er det væsentligt at kunne samarbejde, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at komme op med den bedste case løsning.

”For mig har det været utroligt givende, at få lov til at arbejde sammen med andre studerende med en anden baggrund end min egen. Det skaber en diversitet, som kan være svær at opnå på traditionelle studieretninger, hvor alle i vid udstrækning har de samme kompetencer og interesser. Jeg synes især, at det er værdifuldt i opgave- og case løsning, hvor det giver mulighed for at supplere og udfordre hinanden samt udnytte de forskelligartede kompetencer”, uddyber Christian Dausgaard, som studere M.Sc. Business Administration & IT Management på Copenhagen Business School.

En case, et hektisk døgn

Selvom programmet bød på virksomhedsbesøg, workshops og sociale arrangementer som gospel koncert og ishockeykamp, så var det stadig casen, der var i fokus, da turen nærmede sig sin afsluttende fase.

Deltagerne blev inddelt i gruppe af 5, og på 24 timer skulle de løse en case for Novozymes. Casen byggede på en konkret problemstilling, som virksomheden står overfor i øjeblikket, og i år havde deltagerne til opgave, at identificere Novozymes næste forretningsmulighed gennem et partnerskab. Løsningen skulle være forenelig med FNs 2030 bæredygtighedsmål og tage sit udgangspunkt i det nordamerikanske marked.

Her fortæller Maria Bitsch fra Århus Universitet hvordan deres gruppe greb udfordringen an:

”På vores team lagde vi ud med en kompetence- og forventningsafstemning, hvor vi klarlagde, hvordan hver vores styrker bedst blev udnyttet. Dernæst fordelte vi arbejdet, dog med et underliggende samarbejde under hele caseløsningen. Det er svært at sige, hvad det udslagsgivende var for at mit holdt vandt, da de andre hold også var utroligt dygtige. Samlet set synes jeg, at vi havde en rigtig god ide samt et professionelt PowerPoint-materiale og præsentation, der formidlede vores tekniske løsning optimalt”

Det hårde arbejde blev belønnet for Maria og hendes gruppe da dommerne på post-seminaret to uger efter offentliggjorde dem som den endelige vinder af DBI 2016. Nedenfor ses vindergruppen fra venstre Frederik Høybye (Økonomi, KU), Thor Høgenhaug (Økonomi, AU), Maria Bitsch (Supply Chain, AU BSS), Pernille Meyers (Bioinformatics, DTU), og Christian Dausgaard (Business & IT Management, CBS). 

Vil du vide mere?

Hvis du ønsker at vide mere om Doing Business In, er du interesseret i at deltage på næste års tur eller brænder du for at være med til at organisere turen, så besøg DBIs hjemmeside eller Facebook side. Her kan du blandt andet se billeder fra dette års tur og holde dig opdateret om ansøgningsdeadline for næste tur. 

Tags: #Boston Consulting Group  #novozymes  #Doing Business In 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om