Karriereaften i Nationalbanken kickstartede Mikkels karriere

Altandetlige.dk - Polit Portal

Mikkel Bess indledte sit forhold til Nationalbanken i 2015, da han tog til karriereaften. Det udviklede sig, og han er fra 1.marts fuldtidsansat i afdelingen Økonomi og Pengepolitik.

Torsdag den 31.oktober afholdes der karriereaften i Nationalbanken. Her har flere ansatte økonomer for første gang stiftet bekendtskab med banken – og banken har stiftet bekendtskab med dem. 

Sådan var det også for Mikkel Bess, da han for fire år siden tog til karriereaften i Nationalbanken. Han var begyndt at høre om centralbanker på studiet, men vidste alligevel ikke helt, hvad han gik ind til i efteråret 2015.

"På det tidspunkt var pengepolitik og centralbanker blevet introduceret på studiet, men jeg var stadig meget usikker på, hvad Nationalbanken var for en størrelse. Jeg så derfor karriereaftenen som en naturlig måde at blive klogere på, hvordan en af landets vigtigste policy-institutioner arbejder. Heldigvis gav karriereaftenen mig svar på spørgsmålene," fortæller Mikkel.

Han hørte oplæg fra bankens økonomer og blev undervist i de vigtigste opgaver. Det hele for at se om Nationalbanken var noget for ham – og det var det.

Modtog Nationalbankens bachelorpris
I 2017 var Mikkel og hans bachelormakker endda så dygtige, at de modtog bankens pris for bedste bacheloropgave. Det gav yderligere blod på tanden, så da en stilling som studentermedhjælper blev slået op i Økonomi og Pengepolitik, søgte han – og fik jobbet. 

Her får han sparring fra afdelingens økonomer, og studiets teori bliver ført ud i livet.

"Arbejdet i Nationalbanken er et job, hvor skellet mellem teorien på studiet og arbejdet i banken ikke er særlig stort. Jeg bruger for eksempel dagligt økonometri, og Samfundsbeskrivelse har uden tvivl været det mest brugbare fag som student i Nationalbanken."

I år søgte Mikkel en specialeplads i banken. Den stilling fik han også. Derfor har han i dette efterår både skrevet speciale i banken og samtidig fungeret som student.

Næste skridt
Det stopper dog ikke ved de to titler, som Mikkel indtil videre har skrevet på CV'et hos Nationalbanken. Han er fra 1.marts fuldtidsansat økonom i Økonomi og Pengepolitik. 

Mikkel er et bevis på, at en karriereaften kan være starten på noget. Skulle du komme til karriereaftenen og få smag for Nationalbanken, har Mikkel et råd til dig.

"Sørg for at sætte dig godt ind i bankens opgaver, og hav kendskab til den afdeling, du vil ind i, før du skriver en god og gennemarbejdet ansøgning."

Læs mere om Karriereaften her.

Tags: #Nationalbanken  #danmarks nationalbank 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om