Rejsedagbog fra Marokko

Kristine Mangaard

Forårets studietur bød på både virksomhedsbesøg, kulturelle oplevelser og selvfølgelig et par øl. Læs her, hvad 25 politter oplevede over påsken i Casablanca, Rabat og Marrakesh.

Tirsdag den 22. marts drog 25 glade polit-studerende mod Casablanca i Marokko. Op til mødetidspunktet var der en del bekymringer over både strejke i Paris’ lufthavn (som var der, vi mellemlandede) samt terror i Bruxelles, men dette var heldigvis ikke noget, der påvirkede vores afrejse, og alt gik som planlagt.

Vi ankom til Casablanca omkring klokken 22, hvorefter vi tog mod vores hotel, Moroccan House Hotel. Indretningen på hotellet var i ægte marokkansk stil - meget farverigt og elegant. Efter vi havde checket ind og fordelt værelser, tog nogle stykker af os på hvad der senere skulle blive vores stamsted, La Bodega. Her fik vi en øl og lidt mad efter den lange rejse.

Vores første dag i Casablanca blev brugt på at udforske byens seværdigheder i grupper, som os fra STUKO havde planlagt hjemmefra. På denne tur skulle hver gruppe tilbagebringe fællesbillede fra hvert sted samt en souvenir. Her kunne folk vise sig fra deres kreative side, og af souvenirs kan nævnes krydderier og nødder, fælles t-shirts og en guldbelagt hellig amulet.


Fællesbillede foran Casablancas vartegn, Hassan II Moskeen.


Det første af vores studierelevante besøg i Marokko var på Université Internationale de Rabat. Et offentligt finansieret, men privatstyret universitet midt ude i ingenmandsland, der havde mange ambitioner om rammerne for et godt studiemiljø. De havde blandt andet taget initiativ til at lave en fond, hvor deres studerende kunne optage studielån, så længe de var studerende på universitet. Ud over at høre om selve universitetet, blev vi introduceret til et af deres nye fag, Islamic Finance. Det er en alternativ måde at finansiere større projekter på, som skal leve op til islamisk etik. Der betales ingen renter, men profitten/tabet deles ligeligt mellem alle parter for at få en mere retfærdig fordeling af rigdommene. Meget interessant, men også meget anderledes for en række danske polit-studerende.

Vi havde to virksomhedsbesøg i Casablanca hos henholdsvis Danfoss/Froidel og LEO Pharma. Mødet med Danfoss var det mindst informative med et meget kort oplæg, men vi fik nogle svar på spørgsmål efterfølgende. De havde dog en lækker morgenmad til os da vi ankom, så helt spild var det ikke. LEO Pharma var lidt mere informativt - de fortalte dog, at de ikke havde en så stor markedsandel, da deres produkter var dyre, og befolkningen ikke får tilskud til deres type medicin.


Froidel var så søde at låne os deres minibus, efter vi havde besøgt deres showroom.


Vores fridage brugte vi blandt andet på at et besøg i Hassan II’s moske i Casablanca, som er den tredjestørste moske i verden. Der kan ligge 22.000 mænd og kvinder og bede samtidig, mændene på et opvarmet marmorgulv. Loftet kan trækkes til side i godt vejr, noget vi var så heldige at opleve. Alt i alt en rigtig smuk og dejlig oplevelse. Derudover var der nogen der tog i Hammambad, mens andre surfede. 


Solen kiggede frem i Atlasbjergene, hvor nogle brugte en af fridagene i Marrakesh på kamelryg.


Vi havde to fridage, hvor vi drog mod Marokkos turistcentrum, Marrakesh. Vores hotel i Casablanca havde et søsterhotel i Marrakesh, som vi kunne benytte kvit og frit. Der var fri leg i de dage, vi var i Marrakesh, hvor tiden blandt andet blev brugt på at udforske byen, herunder et visit til den gamle medina og Yves Saint Laurent-haven, mens andre tog op i bjergene og red på kameler og kiggede på tæpper. Vi brugte også et par timer i Rabat på at besøge Kashbaen og shellaen efter vores besøg på den danske ambassade.


Sidste aften i Marokko blev brugt på lækker mad og øl.

Hvis du godt kunne tænke dig at komme med på fremtidige studieture, så hold øje med Politrådets Facebook- og hjemmeside.

Tags: #studietur  #STUKO  #politrådet  #marokko 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om