Tilmeldingen til Polit Case Competition 2016 er åbnet

Til april får bachelor- og kandidatstuderende muligheden for at prøve kræfter med en konkret økonomisk problemstilling og anvende den økonomiske teori i praksis. Dette sker i forbindelse med at Polit Case Competition 2016 igen åbner dørene til bygning 35, og inviterer til en spændende og udfordrende weekend i faglighedens tegn.

Arrangementet afholdes i weekenden d. 9.-10. april, hvor 30 hold af 2-4 personer bliver præsenteret en case som skal løses på 8 timer. Det hele afsluttes søndag d. 10. april, hvor alle hold præsenterer deres løsning overfor et dommerpanel. Udover æren, vil vinderholdet gå derfra med 20.000 kr. i hånden. Formålet med PCC er derudover at bygge bro til erhvervslivet og livet efter studiet, og weekenden vil derfor byde på rig mulighed for at blive klogere på hvad man som nyuddannet økonom kan komme til at beskæftige sig med.

Samarbejdspartnerne

Casen stilles i år af det økonomiske konsulenthus Copenhagen Economics. Konsulenthuset beskæftiger sig dagligt med problemstillinger, der læner sig op ad den økonomiske teori man møder som stud.polit, og var også case-skriver sidste år, hvor casen omhandlede luftfart og turisme på Grønland. Se sidste års case via dette link.

Udover Copenhagen Economics tæller samarbejdspartnerne også Skatteministeriet, DONG Energy, Nykredit og DJØF. Holdet bag Polit Case Competition har stillet Sara Hansen fra DONG Energy fire spørgsmål omkring eventet:

Hvorfor valgte DONG Energy at støtte op om projektet?

Vores medarbejdere, herunder økonomer, spiller en afgørende rolle i DONG Energys ønske om at gå forrest i energiomstillingen ved at udvikle og tilbyde energisystemer, der er grønne, uafhængige og økonomisk bæredygtige. Samarbejde, passion og kompetencer i særklasse er drivkraften bag vores successer og fortsatte udvikling af grøn energi, og vi ønsker derfor at støtte op omkring disse aspekter hos studerende og potentielt kommende medarbejdere hos DONG Energy.

Hvad får DONG Energy ud af at være samarbejdspartner for konkurrencen?

Vi er stolte af at være partner på Polit Case Competition og glæder os til at møde en masse engagerede og inspirerende studerende på et mere personligt niveau. Derudover ser vi frem til at dele mulighederne for en karriere hos DONG Energy.

Hvorfor synes I, at man skal deltage?

Polit Case Competition giver studerende mulighed for at koble teorier til praksis. Dette er et lærerigt og vigtigt skridt mod erhvervslivet, hvor der stilles krav om at kunne omstille teoretisk viden til praktisk opgaveløsning i den virkelige verden. Derudover, er det en enestående mulighed for at få et indblik i, hvilke opgaver man som cand.polit. kan komme til at arbejde med, samt hvordan DONG Energy ville være som potentiel arbejdsplads. Sidst men ikke mindst, bliver det nogle sjove og udfordrende dage, hvor man får muligheden for at møde en masse inspirerende mennesker.

DONG Energy er i år også repræsenteret i dommerpanelet, hvad bliver der lagt vægt på i bedømmelsen?

Tilgangen og præsentationen af casen - det at kunne præsentere komplekse problemstillinger og løsninger på en enkel og logisk måde.

Vinderne fra sidste år

Sidste år var det holdet DrEAM, bestående af studerende fra 6. semester, der med gode pointer og en god præsentation løb med sejren og 20.000 kr. Vi har spurgt en af vinderne, Ditlev Vang, om hans motivation og efterfølgende erfaring fra arrangement:

Hvad fik dig til at deltage i Polit Case Competition?

Jeg havde i noget tid gerne ville prøve kræfter med en case competition, men det har været meget småt, hvad udbuddet angår på polit. Med Polit Case Competition har dette på bare ét år ændret sig en del, og også flere virksomheder har siden lavet case competitions direkte henvendt til politter. PCC gav mulighed for at prøve det af i nogle rammer, hvor man ikke behøvede at frygte, at det var mængden af smarte buzzwords, der gjorde udfaldet. Og så var min fantastiske studiegruppe med på ideen, hvilket bestemt spillede en rolle for min deltagelse.

Hvordan forløb konkurrencen og hvilke erfaringer fra studiet kunne du benytte?

Alle grupper mødte ind lørdag morgen til et fælles oplæg fra Copenhagen Economics, der havde udarbejdet casen. Her fik vi en kort introduktion til caseforløbet, og hvad det var, som CE ville lægge vægt på i søndagens præsentationer. Derefter blev vi præsenteret for CE’s arbejde i Grønland, som casen omhandlede. Vi fik herefter udleveret casematerialet, og en deadline på 8 timer blev sat. Vi satte os i gruppen hurtigt ind i materialet og, hvilken af tre tilgange til casen vi ville vælge. Der var en del kandidatstuderende tilmeldt, så vi vidste med det samme, at vi ikke ville være de bedste til økonometrien (vi gik på det tidspunkt på 6. semester). Hvad vi til gengæld kunne huske, var teorien om komparative fordele fra ØP, og vi valgte derfor en anden tilgang med større fokus på præsentationen; noget som generelt er en af politters mindre stærke sider.

Undervejs blev der gjort god brug af den strukturerede fremgang, som man tillærer sig undervejs på studiet, og excel var åbent fra start til slut. Dog blev der også gjort en del ud af vores PowerPoint præsentation, som i sidste ende alligevel endte med sin del af slåfejl – tiden går simpelthen bare så stærkt.

Hvordan var det at vinde og hvad har du taget med fra weekenden?

Det er jo altid sjovt at vinde – men det var faktisk ganske overraskende hele gruppen. Som nævnt var der en række fejl i den uploadede præsentation, og lige efter afleveringen var vi alle ret nede over ikke at have gjort det godt nok. Vi blev dog sent om aftenen efter middag og partnerpræsentationer for at øve det hele igennem igen og igen, og gjorde det samme tidligt næste morgen, hvilket i sidste ende virkelig løftede vores præsentation.

Som polit var det en meget anderledes måde at arbejde på ift. opgaverne, vi har på studiet. I stedet for at sidde med få meget svære problemer i lang tid, er der her en deadline kun få timer fremme. I de få timer skal der træffes mange valg af hver enkelt person, som påvirker hele gruppens arbejde i den resterende tid. Der skal tænkes hurtigt, og man har ikke tid til at stoppe op og tvivle. Det tvinger en ud af ens comfort zone og ud, hvor man virkelig lærer nyt. Derudover er der det sociale aspekt. Selve casearbejdet er sjovt i sig selv, men også mødet og samværet med de andre grupper er hyggelig, og alle er i super godt humør.

Hvorfor skal man deltage i år?

Fordi det er sjovt, lærerrigt, spændende og ikke mindst en rigtig god indgang, hvis man endnu har sin første case competition til gode.

Weekenden og tilmeldingen

Tilmeldingen foregår som først til mølle, og gøres via hjemmesiden www.politcasecompetition.com, hvor man også kan læse mere om arrangementet, og snart vil kunne se en fuld programoversigt. Der vil blive serveret mad undervejs samt middag for deltagerne og samarbejdspartnerne lørdag aften.

Søndag formiddag skal deltagerne præsentere deres løsning foran et dommerpanel bestående af repræsentanter fra Copenhagen Economics, DONG Energy, Skatteministeriet og Nykredit, hvorefter 3 hold vil blive udvalgt til en finalerunde. Hvis man ikke kan være med som hold til konkurrencen, bliver der åbnet op for tilskuere til virksomhedsoplæg og finalerunde fra kl 12.00 om søndagen.

For mere information, se www.politcasecompetition.com eller vores facebookside facebook.com/politcasecompetition


Virksomheder

Faktaboks

Arrangementet bliver afholdt på Økonomisk Institut i bygning 35 d. 9.-10. april, og vil indeholde mad begge dage for de deltagende. 

Dommerpanelet vil bestå af repræsentanter fra Copenhagen Economics, DONG Energy, Skatteministeriet og Nykredit, og vinderne vil foruden den faglige prestige også kunne gå hjem med konkurrencens hovedpræmie på 20.000 kroner. Der vil derudover være præmier til de resterende finalister.

Søndag d. 10 april kl. 12 åbnes der op for tilskuere til virksomhedsoplæg og finalerunden. 

Er man på min. 2. år af enten polit, oecon, mat.øk, HA.mat eller andre finansieringslinjer på CBS, er tilmeldingen nu åben på www.politcasecompetition.com. Vær opmærksom på at tilmeldingen kører efter først- til-mølle-princippet.

Er man studerende fra AU eller SDU, betaler PCC for transport til og fra København.

Har du spørgsmål kan man skrive til politcc@politcc.com

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk