Best of 2018: Året der gik på Altandetlige

Anne Sophie Schytt Lassen

2018 går snart på hæld og hermed kommer også årets sidste artikel fra Altandetlige.dk. Den indeholder selvfølgelig de bedste og mest læste artikler her på siden skrevet af både redaktionen, bloggere og gæster.

I 2018 gav vi et lille indblik i hvem, der står bag Altandetlige.dk. Men hvilke artikler læser I mest? Her kommer en liste med de bedste og mest læste artikler fra året der er gået på Altandetlige.dk.

Mogens Nørgaard er sand click-bait
I 2018 sagde vi farvel til Mogens Nørgaard som fast inventar på første år på polit-studiet. Vi interviewede ham i sommer om den arv, han håber, at han efterlader. Tidligere på året fik vi også svaret på hvilke kendte økonomer, malere og matematikere, han helst ville møde i anledning af Mogens' 40 års jublilæum. Begge artikler ligger helt i top blandt de mest læste artikler i 2018, så her på redaktionen må vi finde en ny form for click-bait i det nye år. 

Danmark Statistiks statistikbank (sig det 10 gange hurtigt) og R 
Ja, hvem skulle dog have troet det. Artiklen med den afslørende titel statsDK - Tilgå Statistikbanken direkte fra R! er at finde på listen over de mest læste artikler her på siden. Den er skrevet af Søren Skotte Bjerregaard, der er fuldmægtig i DREAM, og blot en af de gode artikler, som vi har modtaget "udefra" i løbet af året. 

Af andre artikler udefra bør også nævnes Thors rapport fra studieturen til Grækenland og Pernilles guide til specialeemnet. Har du lyst til at skrive en artikel, en boganmeldelse eller en raportage, så kan du finde en guide her 

Hvad kan man lave som cand.polit?
Blandt de mest læste artikler er en del af de artikler, som er blevet til i samarbejde med vores partnervirksomheder. Prissætning hos Incentive, graduate-livet hos Nykredit og Novo Nordisk og vores interview med Lars Rohde om vejen til posten som nationalbanksdirektør blev læst af rigtig mange. Vores artikler om gutterne bag hhv. Ciderrevolutionen og Portvinsbaren var dog endnu mere populære. 

Måske skal vi her på siden overveje, om vi skal dække mindre klassiske karriereveje i det nye år. Hvis du er iværksætter, eller på anden måde går en anderledes vej end de fleste andre politter, er du meget velkommen til at skrive til os på nyt@altandetlige.dk. 

Kritiske politter? 
Artikler, der gav taletid til personerne med en kritiske vinkel på økonomisk teori, var også populære. Her skal nævnes Mogens Lykketofts opsang om økonomisk teoris udfordringer, Kritiske Politter og Politrådets artikel om videnskabsteori for økonomer.
Populariteten af vores artikel om frivilligt arbejde giver næsten det indtryk, at nogle politter ikke kun kan lide mennesker i form af observationer i et datasæt.

Danmarks bedste fagøkonomiske blog
Vi bryster os af at have netop det. I 2018 var det mest læste indlæg Hjarns indlæg om kriminalitet blandt indvandrere - skarp efterfulgt af hans indlæg om indvandreres tilknytning til arbejdsmarkedet. Jeppe Druedahl har repræsenteret Økonomisk Institut med indspark i debatten om videnskabsteori på polit-studiet samt et nyt kursus. Poul Schous indlæg om arv og beskatning samt Nicolaj Mose Dreisig Hansens indlæg om lave renter og boligpriser har sørget for at nørde-niveauet er helt i top. Alt imens har Jonas Herby holdt gang i debatten med indlæg om protektionismeprisregulering og massemord. 

Fra redaktionen på Altandeltige.dk ønsker vi jer et rigtig godt nytår. Hvis du har lyst til at være med til at at drive siden, så skriv endelig til os på nyt@altandetlige.dk eller på Facebook. Vi ses i 2019!

Tags: #polit  #altandetlige  #AAL 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om